Διεύρυνση της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας: Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Εντάσσεται στην Πρωτοβουλία για Πράσινη Ενέργεια

 Διεύρυνση της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας: Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Εντάσσεται στην Πρωτοβουλία για Πράσινη Ενέργεια

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Μια σημαντική εξέλιξη για την προώθηση της πράσινης ενέργειας!

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προσχωρεί στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για την παραγωγή ανταγωνιστικού κόστους πράσινης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και την αξιοποίησή της με στόχο τη μείωση των ενεργειακών εξόδων των ευάλωτων νοικοκυριών των συνεργαζόμενων δήμων.

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι δήμαρχοι Αθηναίων Χάρης Δούκας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας, επισφραγίζοντας τη συμμετοχή του νέου δήμου στην ενεργειακή συμμαχία. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου το ζήτημα του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους αποτελεί σημαντική πρόκληση τόσο για τους δήμους όσο και για τα νοικοκυριά, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους προϋπολογισμούς τους.

Ταξι

Η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν ήδη οι Δήμοι Αθηναίων, Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Παπάγου-Χολαργού και Νέας Ιωνίας, έχει ως κύριο στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Οι δήμαρχοι των συνεργαζόμενων δήμων έχουν επανειλημμένως θέσει το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο, διεκδικώντας προτεραιότητα για τις ενεργειακές κοινότητες των δήμων στη σύνδεσή τους με το κεντρικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η επέκταση της συμμαχίας με τη συμμετοχή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ενισχύει περαιτέρω αυτή την προσπάθεια, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο ισχυρό δίκτυο συνεργασίας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση των ενεργειακών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Αναμένοντας την επίσημη υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, η ένταξη του νέου δήμου στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία αποτελεί ένα ελπιδοφόρο βήμα προς μια πιο βιώσιμη και ενεργειακά αυτόνομη μελλοντική πορεία.