Στον ουρανό της Ραφήνας, ένα απο τα 5 Beluga που υπάρχουν στο κόσμο.

 Στον ουρανό της Ραφήνας, ένα απο τα 5 Beluga που υπάρχουν στο κόσμο.

Το αεροπλάνο που βλέπετε στη φωτογραφία του rafinatanews.gr, με ένα εξαιρετικά αναγνωρίσιμο σχήμα, διαπέρασε τον ουρανό της Ραφήνας, χθες στις 20.00 και δεν πρόκειται για οποιοδήποτε αεροσκάφος.

Ήταν ένα από τα πέντε αεροσκάφη αυτού του τύπου ( το υπ΄αριθμ. 4, όπως γράφει στο φτερό του) που υπάρχουν συνολικά σε όλο το κόσμο, της σειράς Airbus Beluga.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα (Τετάρτη στις 11.55) απο το “Ελ. Βενιζέλος, με προορισμό τη Βρέμη της Γερμανίας και βλέπετε στην παρακάτω εικόνα την πορεία του.

Τα Airbus Beluga είναι μια σειρά αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μεταφορά μεγάλων επιμέρους τμημάτων αεροσκαφών μεταξύ των εργοστασίων της Airbus στην Ευρώπη.

JIMBARAN RAFINA

Το όνομα “Beluga” προέρχεται από την ομοιότητα του σχήματος του αεροσκάφους με το θαλάσσιο θηλαστικό, το Beluga, λόγω του φουσκωτού μέρους του σώματος του που επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλων φορτίων.

Τα Airbus Beluga είναι τροποποιημένα από Airbus A300-600 αεροσκάφη, με μεγάλο ανοιχτό φορτίο και ύψωμα στην ουρά για να επιτρέπεται η φόρτωση μεγάλων τμημάτων αεροσκαφών. Η πρώτη γενιά Beluga, ή BelugaST, εισάχθηκε τη δεκαετία του 1990.

Η δεύτερη γενιά, γνωστή ως BelugaXL, ξεκίνησε τις παραδόσεις της το 2019 και προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα και απόδοση σε σύγκριση με τα προκατόχους της.

Αυτά τα αεροσκάφη παίζουν ένα κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή των Airbus, επιτρέποντας τη μεταφορά μεγάλων τμημάτων αεροσκαφών με αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο.