Στη Ζάκυνθο η Μαρέβα Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων!

 Στη Ζάκυνθο η Μαρέβα Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων!

Η πρώτη κυρία της Ελλάδας, Μαρέβα Μητσοτάκη, βρέθηκε στη Ζάκυνθο με αφορμή την πρόσκληση που έλαβε για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων στη Ζακύνθου. Το παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων , που επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά έπειτα από δεκαετίες διακοπής, διοργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση με τίτλο «Γυναικείες χρονο-διαδρομές», στην οποία συμμετείχε με πολύ ενθουσιασμό ο τοπικός πληθυσμός.

Στο δημοτικό θέατρο του νησιού, πολλοί Ζακυνθινοί συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και τις δράσεις που είχαν προετοιμάσει οι διοργανωτές. Μαζί με την Μαρέβα Μητσοτάκη παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Στασινόπουλος, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Ακτύπης.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, Αλεξάνδρα Μαρούδα, και το ιδρυτικό μέλος, Μαρία Πουλιέζου, είχε ως στόχο να αναδείξει τόσο τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού όσο και τα ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν η δημιουργία και η τέχνη, κυρίως η δεξιοτεχνία, στη γυναικεία ενδυνάμωση.

Στην εκδήλωση μίλησε και η ίδια η Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία τόνισε πως μέσα από τη δημιουργία, η γυναίκα μπορεί να εκφραστεί, να αναπτύξει προσόντα και δεξιότητες, να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και να μετέχει στη συλλογική ζωή. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην τάση που παρατηρείται στον χώρο της τέχνης για επιστροφή στη χειροτεχνία, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυθεντικότητας και απλότητας.

Το Λύκειο Ελληνίδων, που ιδρύθηκε το 1911 από την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν, πρωτοπόρο του φεμινιστικού κινήματος και του εθελοντισμού στην Ελλάδα, έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών της γυναίκας. Με σημαντική συνεισφορά στη χειραφέτηση των γυναικών και την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, στην υγεία και την εργασία, το Λύκειο έχει αναδειχθεί σε πρότυπο φορέα κοινωνικής δράσης.

Με το έργο του, το Λύκειο Ελληνίδων στηρίζει την περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, προωθώντας ταυτόχρονα τη διατήρηση και την ανάδειξη των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων ως μέρος της εθνικής κληρονομιάς. Με δίκτυο που περιλαμβάνει 56 παραρτήματα στην Ελλάδα και 14 γραφεία στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ελληνισμός της διασποράς, το ιστορικό σωματείο συνεχίζει να πρωτοστατεί στην προώθηση των αξιών και των ιδεών που εκπροσωπεί.