Η αντίθεση στον ουρανό της Ραφήνας: Καθαρός ανατολικά, κατακόκκινος δυτικά

 Η αντίθεση στον ουρανό της Ραφήνας: Καθαρός ανατολικά, κατακόκκινος δυτικά

Οι φωτογραφίες λήφθηκαν με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων απο το ίδιο σημείο. Ο φακός σκόπευσε τη πρώτη φορά δυτικά και τη δεύτερη ανατολικά

Στον Ουρανό της Ραφήνας , καταγράφηκε σήμερα με με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο μια αντίθεση.

Ανατολικά και πάνω απο τη θάλασσα ο ουρανός παρουσιάζει ένα καθαρό μπλε χρώμα. Η αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαρότητας κυριαρχεί, δίνοντας στο τοπίο μια αίσθηση ατελείωτου καλοκαιρινού “ονείρου”.

Αντίθετα, καθώς ο ήλιος βυθίζεται προς τον ορίζοντα, ο ουρανός δυτικά αποκτά έναν εντυπωσιακό κατακόκκινο χρωματισμό. Η εκπληκτική αυτή αλλαγή χρώματος, ενδεχομένως να μην οφείλεται αποκλειστικά και μόνο απο την αφρικανική σκόνη που μεταφέρεται από τον άνεμο.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πάνω από τη Ραφήνα καταγράφουν αυτήν την αντίθεση με εντυπωσιακό τρόπο. Από τη μια πλευρά, ένας καθαρός και φωτεινός ουρανός από την ανατολή, ενώ από την άλλη, ένας κατακόκκινος ουρανός από τη δύση, λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Η αντίθεση αυτή στον ουρανό της Ραφήνας είναι ένα ακόμα παράδειγμα της φυσικής ομορφιάς και της ποικιλομορφίας που προσφέρει ο τόπος μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε ευλογημένοι που ζούμε σε ένα τόσο όμορφο τόπο.