Μπλε Λιμανάκι: ΣΟΚ με υπόθεση υιοθεσίας!

 Μπλε Λιμανάκι: ΣΟΚ με υπόθεση υιοθεσίας!

Υιοθετούσε παιδιά και αφού έπαιρνε μία εφάπαξ αμοιβή, τα ξεφορτωνόταν

Η υπόθεση αυτή με την Amelia Elizabeth Dyer είναι φρικτή και όσοι ενδιαφέρονται και δεν την ξέρουν μπορούν να διαβάσουν για αυτήν πατώντας στον σύνδεσμο στο τέλους του άρθρου.

Εμείς οστόσο είμαστε μάρτυρες μίας διαφορετικής αμέλειας, μιας υιοθεσίας η οποία εξελίσσεται στο Μπλέ Λιμανάκι.


Το μπλε Λιμανάκι, είναι μία από τις υιοθετημένες παραλίες. Πρόκειται για ένα προτζεκτ σε συνεργασία με εταιρίες και φορείς.
Αν ήταν παιδί αντί για παραλία που δεχόταν την συγκεκριμένη φροντίδα, όλο και κάποιος θα είχε καλέσει το εκατό και θα είχε γίνει καταγγελία για αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όσοι μεγαλώνουν παιδιά, ξέρουν πως με ένα μπιμπερό δεν τελείωσε η υποχρέωση του γονέα.

Έτσι και εδώ, είδαμε τις φανφάρες, φωτογραφίσεις και τα μπλα μπλα… αλλά στην πράξη άλλη μια φορά βλέπουμε κάτι να μην πηγαίνει και τόσο καλά.

Με μία γρήγορη ματιά πρόσεξα μια εταιρία σχετικά με Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες, είδα μία Πινακίδα της ΕΥΔΑΠ, αλλά κυρίως είδα ένα τοπίο ατημέλητο. Τελικά τι υιοθεσία είναι αυτή?

Οι πλαγιές στο Μπλε Λιμανάκι έχουν ακόμα ξεχασμένα καμμένα κλαδιά από την φονική φωτιά του 2018. Απέναντι, ξεχασμένη και παρατημένη η προσπάθεια αναδάσωσης, άλλο ένα έργο αποτυχίας. Απότιστα και πλέον ξεραμένα δέντρα.

Σκιά προσφέρει στους επισκέπτες ένα στέγαστρο του οίκου Bangladesh από στρατζαριστό μέταλλο. Καμπίνα αποδυτηρίων με σκουριές. Σε όλο το Τσαντίρι στυλ από καρέκλα πλαστική που αφήνουν οι κάτοικοι για να κάτσουν κάπου άνετα και αυτοί, ξεπροβάλλει από το νερό ένα στολίδι σκάλας από inox. Όλα μαζί ένας αχταρμάς.

Στην επίσκεψη μας όμως όπου βρεθήκαμε για το πρώτο μπάνιο της χρονιάς καλωσορίζοντας την νέα σεζόν, συναντήσαμε κόσμο από τον Ν.Βουτζά, το Μάτι, την Ραφήνα, επισκέπτες από πιο μακρινές περιοχές αλλά και ένα ζευγάρι τουρίστες.

Η ποιότητα του κόσμου και το κλίμα άκρως φιλόξενο, παρείστικο και ζεστό. Λίγη ώρα εκει γέμισε με καλή ενέργεια την ψυχή μας. Είναι κρίμα που δεν δίνεται λίγο έμφαση να αναδείξουμε ένα από τα στολίδια του τόπου μας.

Εύχομαι έστω αυτά τα Αλμυρίκια που μεταφέρθηκαν πρόσφατα εκεί από το Ποτάμι να πιάσουν. Ναι μεν έγινε χωρίς μελέτη πλάνο και σκέψη η όλη μεταφύτευση, αλλά υπάρχει ελπίδα να πιάσουν τελικά. Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Κ. Δουβίτσας μας διαβάζει, ανταποκρίνεται άμεσα σε ότι έχουμε τονίσει. Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά το θέμα των δέντρων αλλά εκ τότε έχει πάρει παρα πολύ σοβαρά το θέμα με τα αιωνόβια δέντρα στο Μπλέ Λιμανάκι. Είμαι σίγουρος πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε γύρω από τους λάκκους στα αλμυρίκια να γίνει στήριξη με τις γύρω πέτρες και να μπουν φυτά πχ Μπουζί για την συγκράτηση του χώματος. Ακόμα, θα μπορούσαν να προστεθούν μερικά παγκάκια.

Οι συνεισφορά του Δήμου είναι εμφανής, προχωράει για το Μπλέ Λιμανάκι…

με τον Γονέα τι γίνεται που υιοθέτησε την Παραλία… μας ακούει, πρόκειται για στάχτη στα μάτια για θα δούμε τίποτε σοβαρό να εξελίσεται μετά την επισήμανση μας;

Οστόσο όσοι θέλουν να διαβάοσυν για την παλιά υπόθεση της Amelia Elizabeth Dyer, μπορουν να το κάνουν ΕΔΩ.