Το rafinatanews.gr κατέγραψε τις δοκιμές ενός ηλεκτρικού λεωφορείου στα Σπάτα

 Το rafinatanews.gr κατέγραψε τις δοκιμές ενός ηλεκτρικού λεωφορείου στα Σπάτα

Η Ελλάδα πρόσφατα προμηθεύτηκε 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, εκ των οποίων τα 140 θα εξυπηρετήσουν την Αθήνα και τα υπόλοιπα 110 τη Θεσσαλονίκη. Τα λεωφορεία αυτά δοκιμάζονται στους δρόμους.

Το rafinatanews.gr κατέγραψε σήμερα το δρομολόγιο ενός νεοπαραληφθέντος ηλεκτρικού λεωφορείου που αναμένεται να δρομολογηθεί στις αθηναϊκές γραμμές και υποβλήθηκε σε δοκιμές στην περιοχή των Σπάτων.

Να σημειώσουμε ότι εντός των λεωφορείων δεν υπήρχε κόσμος, αλλά ως “προσομοίωση” είχε τοποθετηθεί ανάλογο βάρος, καθώς αυτό επηρεάζει σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

OROSIMO RAFINAS

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος μηχανολόγος, οι δοκιμές αυτές αποτελούν μέρος του διαδικαστικού ελέγχου πριν την “ενσωμάτωση” του οχήματος στο δρομολόγιο, και συνιστούν σημαντικό βήμα προς τη μετάβαση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μεταφοράς στην πόλη μας.

Με την υιοθέτηση αυτών των μέσων μαζικής μεταφοράς, βαδίζουμε προς την κατεύθυνση της βιώσιμης μεταφοράς και της μείωσης των εκπομπών αερίων, προωθώντας τη χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς.

Η παρουσία του rafinatanews.gr στις δοκιμές αυτές αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση της ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.