Κανένα ελαφρυντικό για Μίχο η πρόταση της εισαγγελέως

 Κανένα ελαφρυντικό για Μίχο η πρόταση της εισαγγελέως

Να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο και τη μητέρα της ανήλικης, φέρεται να πρότεινε πριν από λίγο στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη για την υπόθεση του Κολωνού  εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. 

Ειδικότερα, η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στο Μίχο λόγω των ειδεχθων πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε. 

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επίσης βασικό κατηγορούμενο στη δίκη του Κολωνού η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να μην του χορηγηθεί κανενα ελαφρυντικό.

Τώρα για τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας φέρεται επίσης να πρότεινε τη μη χορήγηση ελαφρυντικών με το σκεπτικό ότι η πράξη της εκβίασης για την οποία καταδικάστηκε

περιέχει απαξία, όπως επίσης και επειδή παραμελήσε την ανήλικη κόρη της.

Ακόμη για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της ανήλικης που καταδικάστηκαν η εισαγγελέας φέρεται να τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ελαφρυντικού για  όσους έχουν άπαξ πράξη. Αντίθετα  για όσους έχουν αδίκημα κατ’ εξακολούθηση να ζήτησε να μην τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.

Τέλος δεν αναγνωρίστηκε από την εισαγγελέα σε κανέναν καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη ενώ για έναν καταδικασθέντα που φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η εισαγγελέας ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Την απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο. 

Την τελική απόφαση επί των ελαφρυντικών θα τη λάβει το δικαστήριο. Ακολούθως θα αποφασιτλστούν οι ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες.

πηγή