Επιτροπή για την Εθνική Στρατηγική Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων

 Επιτροπή για την Εθνική Στρατηγική Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων

Σε μια προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της Βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία επιστημονικής επιτροπής. Η επιτροπή αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα που δίνει η κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα.

Σε συνάντηση εργασίας με τα μέλη της επιτροπής, ο Πρωθυπουργός συζήτησε το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής. Μελετώνται τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα και εξετάζονται νέες προσεγγίσεις για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Υπουργοί Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο Υφυπουργός Υγείας, και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αναδεικνύοντας το συντονισμένο προσέγγιση της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα.

garmpis

Η δημιουργία αυτής της επιστημονικής επιτροπής αντανακλά τη δέσμευση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση για την προστασία των νέων γενεών από κάθε μορφή κακοποίησης και παραβατικότητας.