Κομοτηνή – Κοσμήτορας Νομικής: Φοιτητές κάλεσαν την Αστυνομία για να σταματήσει η κατάληψη

 Κομοτηνή – Κοσμήτορας Νομικής: Φοιτητές κάλεσαν την Αστυνομία για να σταματήσει η κατάληψη

Λίγες ώρες μετά την επέμβαση από αστυνομικές δυνάμεις στη Νομική Κομοτηνής – στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – που από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη, ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, δήλωσε ότι οι φοιτητές ήταν εκείνοι που κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ. στη σχολή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ.Χρυσομάλλης έκανε γνωστό ότι η κατάληψη έγινε από μία μειοψηφία φοιτητών.Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyxbl1gntlo1)

«Την επόμενη μέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών έκρινε ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη» πρόσθεσε ο κοσμήτορας της Νομικής.

Μπρούτζινα φωτιστικά

Όσον αφορά στην αναβολή των εξετάσεων, ο κ. Χρυσομάλλης ξεκαθάρισε τα εξής: «Μία ομάδα επέμεινε στην κατάληψη και επέβαλε σε μένα να αναβάλω τις εξετάσεις. Εγώ αρνήθηκα να αναβάλω τις εξετάσεις».

Κλείσιμο

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, όταν έγινε η κατάληψη « και για να αποφευχθούν τα χειρότερα ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων, κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις».

«Τότε η πλειοψηφία του Συλλόγου κατήγγειλε εμένα και τον πρύτανη ως φοβισμένους κι ανήμπορους κι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, τον κ.Χρυσοχοϊδη» συνέχισε ο κοσμήτορας.

Τόνισε, δε, ότι στη Νομική ήρθαν τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από διαφορετικές πόλεις.

«Εγω δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την Aστυνομία, την είχε είτε ο πρύτανης είτε η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως» συμπήρωσε.

Επέμβαση της ΕΛΑΣ με 18 προσαγωγές στην κατάληψη της Νομικής Κομοτηνής

Επέμβαση από αστυνομικές δυνάμεις στη Νομική Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 4.

Σύμφωνα με τον «Παρατηρητή», τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, έχοντας προηγουμένως εμποδίσει υπαλλήλους να προσέλθουν στις εργασίες τους και φοιτητές να δώσουν γραπτές εξετάσεις.

Φοιτητές κατήγγειλαν προσαγωγές και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής κ. Μπαλαντίνος Γεώργιος.

περισσότερα ΕΔΩ