Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Τιμά τις Πολύτεκνες Οικογένειες

 Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Τιμά τις Πολύτεκνες Οικογένειες

Σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη, η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής τίμησε τις πολύτεκνες οικογένειες, αναδεικνύοντας τον ρόλο και την αξία της οικογένειας στη σημερινή κοινωνία.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, η Μητρόπολη τίμησε τις μητέρες που έφεραν στον κόσμο πάνω από τρία παιδιά, αναγνωρίζοντας τον άθλο τους και την προσφορά τους στην κοινωνία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος προέβη στη βράβευση των πολύτεκνων μητέρων, καθώς και του τέταρτου παιδιού κάθε οικογένειας.

Η αναγνώριση αυτή συνοδεύτηκε από οικονομική ενίσχυση ύψους 120.000 ευρώ, που διανεμήθηκε στις πολύτεκνες οικογένειες. Κάθε οικογένεια παρέλαβε μια επιταγή, μια χρυσοτυπία της Παναγίας Της Υπαπαντής και μια επιστολή βράβευσης. Η συγκινητική στιγμή έγινε ακόμη πιο ιδιαίτερη με τη συμμετοχή πολύτεκνων Ιερέων, οι οποίοι πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο στην Θεία Λειτουργία.

JIMBARAN RAFINA

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της οικογένειας και της πολυτεκνίας, αναφερόμενος στον γάμο ως μυστήριο. Επισήμανε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και τη σημασία της πολύτεκνης οικογένειας στην κοινωνία. Επιπλέον, αναδείχθηκε η έντονη προσπάθεια της Εκκλησίας να τιμήσει και να στηρίξει τις οικογένειες, αναγνωρίζοντας τα παιδιά ως τα “εργαστήρια αγιότητος.”

Συνολικά, βραβεύθηκαν 100 οικογένειες με πέντε παιδιά και άνω, ενώ παρασχέθηκαν επιδόματα σε παιδιά και οικογένειες με ιδιαίτερες ανάγκες. Η κοινωνία ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα της Μητροπόλεως, συνεισφέροντας περίπου 120.000 ευρώ για τη στήριξη της πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην ενίσχυση του θεμέλιου λίθου της κοινωνίας μας: της οικογένειας.