Βοτανικός: Αστυνομικοί έσωσαν τον 34χρονο που πυροβολήθηκε τρεις φορές

 Βοτανικός: Αστυνομικοί έσωσαν τον 34χρονο που πυροβολήθηκε τρεις φορές

Σωτήρια φαίνεται ότι αποδείχθηκε για τον 34χρονο που πυροβολήθηκε τρεις φορές στον Βοτανικό τα ξημερώματα της Παρασκευής η παρέμβαση αστυνομικών της ΟΠΚΕ που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι στο σημείο να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον παραλάβει.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το τραύμα στην κοιλιά που υπέστη ο 34χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

votanikos_silipsi___2_
votanikos_silipsi___1_

Ο 34χρονος εντοπίστηκε στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Σπύρου Πάτση, όπου ζήτησε βοήθεια από διερχόμενους αστυνομικούς με περιπολικό.

cobs

Όπως προέκυψε η ένοπλη επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα σε παρκάκι της περιοχής επί της οδού Σιδηροκάστρου.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο των πυροβολισμών

Κλείσιμο

votanikos___2_
votanikos___1_

Κατά πληροφορίες οι δράστες επέβαιναν σε όχημα με το οποίο πλησίασαν τον 34χρονο πριν να τον πυροβολήσουν τρεις φορές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημειο που έπεσαν οι πυροβολισμοί βρεθηκαν και κατασχεθηκαν τρεις καλυκες των 9mm.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2019 για υπόθεση ναρκωτικών αλλά με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει η εμπλοκή του σε κάποια άλλη σοβαρή υποθεση.

Με αφρομή το περιστατικό το μέλος ΔΣ Ένωσης Αστυνονικών Υπαλλήλων Αθηνών και υπηρετών στην ΟΠΚΕ, Δημήτρης Μυλωνάς, ανέφερε ότι «οι πρώτες βοήθειες μάχης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης των ΟΠΚΕ τα τελευταία δύο χρόνια και η σωστή τους εφαρμογή έχει σώσει αρκετές ζωές πολιτών σε ανάλογα περιστατικά. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, αντιλαμβανόμενη έγκαιρα την ανάγκη για χορήγηση υγειονομικών υλικών, δώρησε σε κάθε ομάδα ΟΠΚΕ της Αττικής από ένα κιτ Α’ Βοηθειών Μάχης που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα υλικά που επιτρέπουν στους αστυνομικούς να διαχειρίζονται με επιτυχία τέτοια περιστατικά, αξίας εκατοντάδων ευρώ και το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίπτωση. Τέλος να αναφέρω ότι συχνά ως ΕΑΣΥΑ διοργανώνουμε ανοιχτά δωρεάν σεμινάρια Α’ Βοηθειών Μάχης για όλους τους αστυνομικούς μέλη μας προκειμένου να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοί μας να επιληφθούν σε παρόμοια συμβάντα».

Πηγή