Τέθηκαν οι Βάσεις για Επιτυχημένη Συνεργασία Ραφήνας – Ποζάντι για την Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών

 Τέθηκαν οι Βάσεις για Επιτυχημένη Συνεργασία Ραφήνας – Ποζάντι για την Πρόληψη Δασικών Πυρκαγιών

Ο φίλος και κάτοικος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, Πέτρος Βραχιώτης, μοιράστηκε μια σημαντική εμπειρία στο Facebook του, αναφέροντας τη χαρά του που συμμετείχε, ως διερμηνέας σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών. Η πρωτοβουλία αυτή αφορά τη συνεργασία μεταξύ των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Ποζάντι Αδάνων (Τουρκίας).

Η προσέγγιση αυτή, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Ραφήνας, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ “ΚΕΑΝ” και το δημόσιο πανεπιστήμιο Τσουκούροβα Αδάνων, έχει ως στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα των φυσικών καταστροφών, με έμφαση στις δασικές πυρκαγιές.

Οι επισκέπτες από τον τουρκικό δήμο Ποζάντι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Ραφήνα, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Μπάμπη Ζαφειρόπουλο, να τους ξεναγεί στο λόφο του Οχυρού και τον επικεφαλής του Πυροφυλακίου, Μάνο Τσαλιαγκό, να τους ενημερώνει για τη λειτουργία του.

Μπρούτζινα φωτιστικά

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Πέτρος Βραχιώτης αναφέρει ότι παρά τις καιρικές συνθήκες, η συνεργασία ήταν θετική και θερμή. Η συνοδεία του Δημάρχου Ποζάντι, κ. Mustafa Çay, είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Βασίλη Μπουρνιά, προτού επιβεβαιωθεί η άριστη συνεργασία μεταξύ των ομάδων εργασίας.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται ξανά στο Ποζάντι στα τέλη του προσεχούς Μαΐου. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που ανοίγει τον δρόμο για μια ελπιδοφόρα συνεργασία μεταξύ δύο διαφορετικών “κοινοτήτων”, με στόχο την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ιδίως των δασικών πυρκαγιών.